Euroconstruct-prognose er blevet mere optimistisk siden november

Som sædvanlig præsenteres i Byggeeksport Mandag Morgen News et lille uddrag af prognoserne 2021-2023 fra den kommende Euroconstruct-rapport, 91. Euroconstruct Report, Summer 2021, fra Euroconstruct 91. halvårlige konference i fredags, hvor 19 europæiske lande førende institutter var samlet. Og som sædvanligt skrevet af seniorforsker Anders Bjerre, Institut for Fremtidsforskning, der er Danmarks medlem i Euroconstruct. Selve rapporten udkommer først onsdag den 19. juni, men Anders Bjerre løfter sløret fra nogle af tallene allerede i dag og skriver:

I forhold til den tidligere vurdering (se Byggeeksport Mandag Morgen 30 nov. 2020) er Euroconstruct på linje med mange andre økonomiske eksperter blevet væsentligt mere positiv. Noget af forklaringen er selvfølgelig den succesfulde udrulning af vacciner i 2021; der kan være nogle ’fluer i suppen’, men situationen er langt bedre end man realistisk turde vente i november. Og den økonomiske politik har været gunstigere også på EU-niveau. Det ser ud til at blive en V-formet recession, det vil sige et hurtigt dyk i økonomien og så hastigt op igen.
Læs hele artiklen i Byggeeksport Mandag Morgens seneste udgave den 14. juni.