Eksportrådet opfordrer danske firmaer til ikke at arbejde i Qatar

Ekstra Bladet har i samarbejde med mediet Danwatch over de seneste uger bragt artikler og rapporter om de horrible forhold og krænkelser af menneskerettigheder i Qatar i forbindelse med milliardbyggeriet af nye fodboldstadions til VM 2022.  Forhold som også Amnesty International har dokumenteret.
           Ekstrabladet har afdækket, at til trods herfor har flere store danske virksomheder og rådgivere deltaget: FLSmidth, Danfoss, Cowi og Rambøll. I sidste uge skrev Ekstra Bladet, at hidtil har også Udenrigsministeriet talt for, at der var muligheder for danske selskaber for at tage del i byggeboomet i ørkenstaten, men nu trækker ministeriets eksportråd i land.
– Vi opfordrer i dag ikke danske virksomheder til aktivt at deltage i byggeboomet i Qatar. De dårlige forhold for migrantarbejdere i Qatar er meget bekymrende, som Udenrigsministeren også gjorde rede for på et åbent samråd i Folketinget, skriver Steen Hommel, direktør for Eksportrådet, i en mail til Ekstra Bladet og Danwatch.