Designet fremtidens mindre britiske jernbanestationer

Der kan gøres meget mere for at bygge og udvikle UK’s stationsbygninger end infrastruktur og teknik. I 2019 nedsatte UK’s statslige ejer–, drifts– og udviklingsselskab Network Railway det første ekspertpanel og opstillede en række nye designprincipper for at sikre mere værdi og resultater på lang sigt, oplyser Network Railway.

I sidste uge udpegede Network Rail og den britiske arkitektorganisation RIBA blandt over 200 forslag fra 34 lande vinderforslaget til UK’s fremtidige mindre jernbanestationer.
Vinder blev skotske 7N Architects foran fire andre finaledeltagere, Atkins med PRD Ltd. Miguel Angel Carrasco, Pascall+Watson og brasilianske Arquitecture.
RIBA’s President Allan Jones kommenterer forslaget, der er med et stort tårnur og solceller på taget.
– This is a highly innovative, compelling and forward-thinking solution that will have a hugely positive impact on future station design. Congratulations to 7N Architects – I’m excited to see the scheme develop.