Messer 2020

Corona-aflysninger. Også finske Finnbuild og italienske Cersaie
I sidste uge måtte endnu to store internationale messer melde aflysning og udsættelse til 2021. Dermed er efteråret messeoversigt én stor ”aflysning”. Bortset fra mindre netværkskonferencer-messer med begrænset antal deltagere som f.eks. tyske Schuldbau og danske Building Green og Architects@Work.
           Finnbuild-messen og Cersaie, der skulle have fundet sted henholdsvis i september og november, har ellers trukket den længe. Men altså nu også har måtte bøje sig for Corona-pandemien.

Grohe også meldt fra til NordBygg-messen 2021
Verdens største producent af sanitetsprodukter Grohe meddelte tidligere i denne måned afbud til verdens største VVS-messe ISH i marts i Frankfurt i 2021. Samtidigt skrev de at de også vil kigge på deres deltagelse i andre messer. I sidste uge meddelte Grohe så at de efter interne diskussioner har besluttet at melde fra til Nordens største byggemesse Nordbygg i april 2021.


Svenska Mässans appel til regeringen
Afbuddet fra Grohe kom stort set samtidigt med at den svenske regering forberedte to undtagelser i restriktionerne for forsamlinger på max 50 deltagere indenfor sport og kultur. Men, som Svenska Mässan, der bl.a. også organiserer NordBygg, Elmia og Easy Fairs, bemærker, så er der intet om messer, der spiller en vigtig rolle for erhvervene, näringen  Messebranchens fire største aktører appellerer nu til regeringen om, der bliver en chance for mødebranchen at vise, at der er kapacitet til at åbne for sikre mødesteder.
 – Men nu skal erhvervsminister Ibrahim Baylan komme med en besked om fremtiden for motoren i svensk erhvervsliv, nemlig mødebranchen for ellers bliver også 2021 påvirket og ødelagt, siger Christian Clemens, vd Stockholmsmässan

Coronafrygt: Grohe melder fra til ISH-messen
Verdens største producent af sanitetsprodukter Grohe melder, at de ikke deltager på verdens største VVS-messe ISH i Frankfurt i marts 2021. Desuden vil Grohe også kigge på deres deltagelse på andre messer i EMENA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika, meddelte Grohe medio juli.
            – Vore kunder og forretningspartnere forventer, at vi skaber en unik oplevelse med flere fantastiske produktlanceringer. Derfor arbejder vi på at lave en alternativ måde at præsentere disse på , forklarer Grohes vd på Lixil Emena og vice vd i Jonas Brennwald,
Tre årsager: Grohe forklarer deres afbud med tre årsager: Som et globalt varemærke og en del af Lixil kommer virksomhedens vurderinger først. At agere rettidigt og klogt er én af disse vurderinger.
En anden årsag. Sikkerhed og helse. Det forbliver Grohes højeste prioritet. Beslutningen er helt på linje med de satsninger virksomheden gjorde under pandemien for at beskytte ansatte, forretningspartnere og kunder gennem strenge hygiejne– og sikkerhedsregler.
For det tredje, at Covid-19 situationen i Tyskland og det øvrige Europa fortsat er fragile og store arrangementer er derfor en risiko. Desuden er de foranstaltninger, der er præsenteret af ISH ikke tilstrækkelige for Grohe.

ISH-messen 2021: Frist for afmelding forlænget
I januar 2021 afholdes den store, internationale byggemesse Bau i München, der er ramt af afbud fra flere at de store udstillere. Medio marts afholdes verdens største VVS-messe, ISH i Frankfurt. Her har verdens største producent af sanitetsprodukter Grohe meldt fra. Men ISH-messeledelsen er fortsat optimistisk og forventer at ISH bliver afholdt som planlagt. Et aberdabei er at ISH i juli forlængede fristen for gratis afbestilling af stande frem til den 10. september.

Aflyst: VVS-messen Get Nord
Corona-frygten hærger også 2. halvårs messer. Efterårets VVS-messe, Get Nord i Hamburg i november er aflyst. Messeledelsen forklarer, at talrige virksomheder er bekymret for deres medarbejderes sundhed.
Nu arbejder messeledelsen med planlægningen af Get Nord i november 2022.

Corona-frygten har også ramt NordBau-messen
Alle første halvårs byggemesser er aflyst på grund af Corona-frygt og restriktioner. Nu tegner det til at også et større antal messer i andet halvår aflyses. Den første, er den traditionsrige nordtyske i NordBau i Neumünster i september.
 NordBau 2020 kann nicht in gewohnter Form stattfinden – Alternativ-Ausstellung mit begleitenden Seminaren wird konzipiert” Således indleder messeledelsen, at den nordtyske byggemesse NordBau ikke kan finde sted som normalt på grund af Corona-frygten. Messen håbede længe at den kunne afholdes. Men Schleswig-Holsteins erhvervsminister sagde i sidste uge, at den i dets nuværende form ikke kunne afholdes.

Nordbygg-messen flyttet endnu en gang
For anden indenfor en måned er Nordens største byggemesse Nordbygg i Stockholm flyttet. Først blev den aflyst. Så blev den flyttet til ultimo september. Og nu lyder meldingen, at først finder sted i april 2021.

Corona-aflyste messer først halvår
Med aflysningerne af folkemøderne Almedalsveckan på Gotland og Folkemødet på Bornholm har Corona-krisen været årsagen til samtlige aflysninger i første halvår. Det gælder også tyske Intersolar i München, der ellers længe trak aflysningen

World-wide messeoversigt 2. halvår 2020