Norge: Danske Idealcombi atter på det norske marked – Velfac ud

Den danskejet vinduesproducent Velfac har af strategiske årsager valgt at trække sig fra en række eksportmarkeder bl.a. det norske marked, meddeler den norske distributør Konsept Facade AS, i forbindelse med, at de i stedet er blevet forhandler af den danske vinduesproducent Idealcombis produkter. Dermed er Idealcombi efter seks år igen synlig på det norske marked efter at de lukkede det norske kontor og showroom i 2014 efter nogle dårlige oplevelser med bl.a. tilbudsgivning. Salget siden er foregået direkte og mere selektivt fra Danmark, forklarede salgsdirektør dengang og i dag Claus Winter, Idealcombi.

Velfac’s farvel til norske marked bekræftes i en pressemeddelelse af Velfac, der skriver de ikke længere laver tilbud til kunder og forhandlere i Norge og takker for mange års samarbejde. Velfac indgår i facadekoncernen Dovista, der ejer to norske vinduesproducenter Lian og Natre.
Claus Winter siger om samarbejdet med Konsept Facade, der blev offentliggjort i sidste uge, at det udelukkende omfatter projekter til High End-segmentet, som stiller krav ikke blot til design, men også lang levetid og ultimativ brugerkomfort.

Af Konsept Fasades website fremgår det, at de forhandler to facadeprodukter ”begge håndplukket av os” foruden Idealcombi også vinduer og skyde-foldedøre fra Schüco men herfra primært til mindre projekter. Endvidere fremgår det at websiden er totalt ændret efter at Velfac har trukket sig og nu fremstår helt nydesignet med produkterne fra Idealcombi og Schüco.
Konsept Fasade AS med i dag tre ansatte og eget kontor og showroom i Fredrikstad er stiftet i 2010 af og i dag CEO Espen Thomas Johansen.
Konsept Facade AS’s regnskab for perioden 2015 til 2019 viser stigende omsætning fra 10,8 mio. til 13,3 mio. NOK men svingende resultat før skat, alle under én million, fra 17.000 NOK i 2015 til minus 0,9 mio. i 2019 og negativ egenkapital på 0,3 mio. NOK.