Berlin: Aldrig mere Bautec-messe

Det var en traurig besked messeledelsen for Berlins store, internationale messe Bautec kom med i dag den 19. februar ”Bautec is to be terminated”. Bautec har været afholdt hvert andet år og den sidste var altså i februar 2021, hvor den nåede op på 19 gange.
Om lukningen forklarer Karel Heijs, Director of Life Sciences at Messe Berlin, at de senere år har Bautec ikke nået et profitabelt niveau.
           – We deeply regret this decision. Since bautec is unlikely to achieve substantially better results next year we believe the decision is understandable in these economically challenging times. On behalf of the bautec team I would like to thank our partners, exhibitors and visitors for the many years of support and cooperation, productive dialogue and their positive contributions to the event.”
For Byggeeksport og dets redaktør Søren Westergaard er det også med stor vemod, at det er slut med Bautec, der stort set siden 1991 har besøgt messen hver gang. Men også konstateret at den ikke længere havde den tiltrækningskraft som den havde i 90’erne med over 1.500 udstillere heraf et to-cifret antal danske og 160.000 besøgende var én at Tysklands største byggemesser med mange danske udstillere. I 2020 var antallet af udstillere faldet til 350, men så var også alt talt med og besøgstallet faldet til 31.000.