Nobels Fredscenter: Snøhetta designet fredsbænken ”Best Weapon”

”The best weapon is to sit down and talk” er et citat af fredprisvinderen Nelson Mandela  og indgraveret i den 6,5 meter lange aluminiumsbænk, kaldet ”The Best Weapon”, der skal stå foran Nobel Fredscenter i Oslo, meddelte Nobel i sidste uge.
           Den er et symbol på fredelig dialog, og hædrer fredprisvinderes indsat på at bringe mennesker sammen for at finde fredelige løsninger på konflikter.
Bænken er designet af norske Snøhetta på opdrag af Nobels Fredscenter og offentliggøres den 18. juli foran FN’s hovedsæde i New York, dagen hvor Nelson Mandelas blev født i 1918. Og placeret meget symbolsk lige ved siden af den berømte pistolstatue, Non-Violence. Herfra vil den ultimo september blive flyttet til Oslo og placeret foran Nobels Fredscenter.
  – At sætte sig ned og snakke sammen er den enkleste og mest effektive måde at skabe fred på. Vi er glad for, sammen med vore partnere, at kunne give pladsen udenfor FN-bygningen et sådant værktøj – det er noget verden i dag behøver, siger direktør for Nobels Fredscenter Liv Tørres.
To andre norske selskaber har bidraget til bænken: Norsk Hydro har leveret aluminium og Vestre, der en førende producent af bæredygtige byrumsmøbler, har  bygget den.