Opfordring på Folkemødet på Bornholm – der skal leveres nu

Folkemødet på Bornholm i Allinge fik i år det blå stempel som et ægte Folkemødet. For trods regeringsforhandlinger mødte alle forhandlingsparterne frem med Mette Frederiksen og Morten Østergaard i spidsen. Besøgsmæssigt fulgt op med ny rekord med en stigning på 2.000 til 114.000 besøgende til de over 3.100 events med debatter om alt muligt. Næste år fejrer Folkemødet 10 års jubilæum!
Klimaforandringerne har været et stort tema under EU-valget og Folketingsvalget, hvor partierne overbød hinanden men med stor enighed om, at nu skal der handles. Også på Folkemødet var klimaet et stort tema med FN’s 17 klimamål og tilhørende stribevis af debatter, hvoraf en del var fyldt med både humor og alvor. Byggeeksport var med på en lytter flere steder.
Beslutningskvalme
På et debatmøde med overskriften ”Vand i kælderen eller vanvittige huspriser”  blev politikerne opfordret til at være mere modige og tage længere horisont i brug end blot næste kommunalvalg, når der skulle tages en beslutning.
Hertil svarede meteorolog Jesper Theilgård, at det var han helt enig i, men det er der ingen, der gør.
De lider af beslutningskvalme. Derfor er det sindssygt spændende, hvad EU og det nye Folketing og regering gør, hvor der er momentum for handling. Hvis ikke de leverer indenfor det første år med ubehagelige beslutninger, så kommer der ikke til at ske en skid! For så sker der det, at folk siger, så kan det også være ligegyldigt og så betyder det nok ikke så meget alligevel. I tror, at I har leveret Jeres arbejde den 5. juni med et kryds, men I skal vedholdende sparke dem i haserne.