Internettets CO2-udledning ligeså belastende som flytransport

Før og under valgkampen var flytransport ét af de helt store emner med forslag om beskatning af flyrejser og ændring af rejsevaner på grund af flytransporters store udledning af CO2. Men underligt nok var internettets bidrag til CO2-udledningen ikke en del af debatten i valgkampen, funderede Byggeeksport over  under flyveturen til Folkemødet på Bornholm. Her påpegede DAT-magasinet overraskende, at brugen af internettet bidrager med ligeså meget eller mere CO2-udledning som flytransport!
Internettet bruger i dag cirka 10 pct. af hele verdens elektricitetsforbrug og udleder over 2 pct. af det menneskeskabte CO2-udslip. Dermed udleder internettrafikken lige så meget CO2 som verdens samlede flytrafik og vil formentlig snart overhale den, skrev Politiken i december sidste år.
Denne ”afsløring” som det viser sig har været fremme i flere medier sidste år, burde også føre til forslag om skat på brug af internettet eller direkte begrænsninger af brugen af nettet. Måske endda i begrænsninger af nethandlen, der en global trussel mod de fysiske forretninger?