Norge: Danske virksomheder på Building Green og VVS Dagene

I sidste uge var der tre arrangementer for den norske byggebranche at vælge imellem: Det Norske Byggemøtet 2018 – en mødeplads for alle som ønsker og tror på at øget samarbejde kan øge produktivitet og styrke konkurrencekraften. Men de med danske øjne mest interessante var Building Green i Oslo og VVS Dagene i Lillestrøm, som Byggeeksport besøgte.
Ikke mindst interessant Building Green, der var det første udenlandske skridt for det succésrige danske konferencekoncept. Her udstillede 36 firmaer hvor de var 14 danske. Afholdelsen skete kun 14 dage før Building Green i København.
Konferencen havde fokus på bæredygtighed og konferencedelen var som i Danmark trækplasteret med oplæg fra bl.a. et par danskere, stadsarkitekt Tina Saaby, City of Copenhagen, og partner, Head of Sustainability, Jakob Strømann-Andersen, Henning Larsen Architects. Konferencedelen var pænt besøgt men samlet var besøgstallet for udstillerne ikke tilfredsstillende.
I modsætning til konferencedelen i Danmark overraskede det både arrangøren og udstillerne, at konferencedeltagerne gik så målrettet efter denne, at de fleste straks herefter forlod Building Green.
Det fortalte bl.a. danske Thermozells projektleder Lars Poulsen, der ellers havde en stand umiddelbart ved indgangen, til Byggeeksport.
– Det overrasker mig, at rådgiverne kun kommer for at høre på konferencen og ikke som i Danmark også besøger de udstillende firmaer. Endvidere undrede han sig over, at Building Green ikke var blevet promoveret overfor mesterbyggerne, som har stor indflydelse på valget af byggematerialer.
Overrasket var også hos arrangør og stifter af Building Green adm. direktør Henrik Ulander.
– At konferencedeltagere var så målrettet, at de ikke som i Danmark besøgte udstillerne, det kommer bag på os. Så der er nogle ting, vi skal have justeret på, når vi næste år igen kommer til Oslo, siger Henrik Ulander til Byggeeksport.
Building Green nu også München
Norge var første udenlandske skridt for Building Green. Næste udenlandske skridt er næste år i november i München. Noget dristigt mener Byggeeksport, men Henrik Ulander svarer, at de laver ikke eksportfremstød, så det bekymrer ham ikke så meget.
– Vi giver taletid til mange relevante organisationer og investerer mange resurser i at hente talere fra allerøverste hylde. Det tiltrækker et publikum som udstillere ellers kan have svært ved at få adgang til.