Gibraltar: Rambøll designer nyt nationalt fodboldstadion

Planerne for Gibraltars fodboldforbunds (GFA) nye nationale fodboldstadion blev offentliggjort af Rambøll, der har stået for design og ingeniørmæssige, i sidste uge. Denne viser, at på det eksisterende Victoria stadion skal bygges et nyt til 8.000 tilskuere, som opfylder UEFA’s kategori 4 krav. Dermed undgår det nationale fodboldhold at træne og spille deres kampe i portugisiske Faro.
Planerne har involveret foruden Rambølls Gibraltar-kontor også ni andre kontorer: Madrid, Singapore, Indien og 6 i UK, oplyser Rambøll, hvor Martin Willis, Ramboll Global Sports Sector Lead kommenterer projektet.
This will be a great facility for the people of Gibraltar and can be a driver for a sustainable society. The design has a strong link to the Ramboll values and considers options for integrated energy solutions and sustainable building solutions with an ambition to create value for the GFA.   – Såfremt planerne bliver godkendt kan byggeriet indledes i første kvartal 2019 og færdigopført i 2021.