Snøhetta ombygger Ford’s nye hovedsæde til innovationshub

Den amerikanske bilproducent Ford Motor Company med hovedsæde i Detroit meddelte i sidste uge, at de havde opkøbt den historiske 18 etagers Michigan Central Station i bydelen Corktown i Detroit, der er opført i 1914. Dengang verdens højeste Siden 1988 stået tom. Men nu vil Ford, der i år fejrer 115 års jubilæum, omdanne den 46.000 m2 store bygning til en ”innovation hub” for City of Tomorrow og nyt hovedsæde. Her vil Ford og dets partnerne arbejde med udviklingen af fremtidens transport.
Til ombygningen har Ford valgt det norske arkitektfirma Snøtta’s kontor i New York. Projektet til over én mia. USD forventes færdigt i 2022, meddelte Ford Motor Company i sidste uge.
Vision fremtidens mobilitet
Ford udgav i 2016 en rapport ”Mobility for a better World” om Fords vision for fremtidens transport. Den vision overføres til innovationshubben, der skal beskæftige sig med udvikling af selvkørende, ”smart” køretøjer, veje, parkering og offentlig transport. I stueplan forretninger, restaurant og på de øverste etager boliger.