Nyt Tromsø Museum tegnes af Henning Larsen Architects

I dag mandag den 18. juni offentliggjorde bygherren Statsbygg at Henning Larsen Architects i gruppe med Cowi, SLA, lokale Borealis Arkitekter  og Expology skal udvikle det nye Tromsø Universitetsmuseum. Det vigtigste tildelingskriterie i konkurrencen har været kvalitet og Statsbygg har lagt vægt på overføringsværdi fra tidligere projekter til det arbejde som nu skal laves i det nye museum, forklarer Statsbygg.
Projektet er på 19.700 m2 og budgettet lyder på 1,5 mia. NOK.
Om valget af gruppen begrunder Statsbygg’s bygherredirektør Lyssand Sandberg.
– Vi har særligt set efter nogen som har ledet og koordineret store og komplekse projekter med de samme funktioner som museet i Tromsø skal have, og som kan medtage denne erfaring. Herudover har erfaring med tegning og projektering af kulturbyggeri været vigtigt. På disse punkter er vindergruppen klart bedst.
Valget faldt mellem ni andre projekteringsgrupper:
– AART Architects, med Bjørkbekk & Lindheim Landskabsarkitekter og Niras.
– Rambøll Norge med Ratio Arkitekter,
– ÅF Engineering med Estudio Herreros sammen med Tegn 3
– Per Knudsen Arkitekter med, Bergersen Arkitekter, Norconsult, Plan Arkitekter og Sweco
– Moe Rådgivende Ingeniører med 3XN, Stein Halvordsen Arkitekter og Plan-Arkitekter
– Link Arkitektur med Multiconsult
– Asplan Viak med Askim/Lantto.
– HRTB med Wingårdh Arkitektkontor
– Asplan Viak med Askim/Lantto