Batimat i Paris skrumper – få danske udstillere

Det har været Europas største byggeudstilling – franske Batimat med Ideobain og Interclima+Eltec, der afholdes hvert andet år over fem hverdage i Villepente tæt ved Charles de Gaulle lufthavnen. Men til trods for at Batimat dækker hele bygge– og anlægsbranchens spekter, så er Batimat skrumpet og er i antal udstillere på niveau med Bau i München. Det fornemmede Byggeeksport på sit to dage lange besøg.

Efterfølgende bekræftede tallene fra de seneste Batimat-messer rekordstort i 2011 og faldet i 2013,  2015 og nu i 2017 både i antal udstillere og antal besøgende. Udstillermæssigt et ret stort fald fra rekordstore 3.000 udstillere i 2011 med omkring en tredjedel til 2.000 udstillere i 2017.

Antallet af besøgende i samme tidsrum er til gengæld  faldet mindre dramatisk fra 354.000 til 339.000 besøgende i 2015. Besøgstallet for 2017 er ikke offentliggjort men Batimat forventer selv 350.000. Byggeeksport vurderer at tallet nærmere er 300.000.
Til gengæld er messen blevet mere international med flere udenlandske udstillere bl.a. store afrikanske fællesstande og flere udenlandske besøgende. Danske virksomheder er der dog fortsat kun få af.
Til gengæld er Kina blevet største udenlandske med meget synlige, store fællesstande med samlet omkring 300 udstillere har Byggeeksport optalt. Men velbesøgte er de kinesiske stande ikke.