Svenske Derome bygger ny træhusfabrik i Varberg

I dagens udgave af Byggeeksport Mandag Morgen News kan du bl.a. læse denne helt friske historie.

Sverige største familieejet træindustrivirksomhed Deromegruppen, der blandt andet står bag Varbergshus, A-Hus, og Derome Plusshus samt i Berlin Andersson Haus & Dach, har fået tilladelse til at opføre en husfabrik på 18.000 m2 i Varberg, meddeler Deromegruppen i dag mandag.
Den nye fabrik til 250 millioner svenske kroner skal stå færdig til august næste år. Her skal produceres huse i træ med en så høj grad af færdiggørelse, at slutkunden kan flytte ind allerede 10 uger efter at den er leveret på byggegrunden. Kapaciteten angives til 600 boliger årligt.

Nyt huskoncept
I marts meddelte Deromgrupppen, at Derome Pluss har udviklet et nyt og bæredygtigt husbyggekoncept.
AdderaPluss, som består af 7 forskellige husvolumer, der kan skabe 10 forskellige lejlighedstyper –  fra 28 m2 til 86 m2 og op til 4 etager. Bygherren kan selv sammensætte typerne ligesom byggeklodser for at skabe et unikt hus, der netop skal produceres på den nye husfabrik. Konceptet er udviklet sammen med Arkkas Arkitekter.
Med det nye byggesystem kan Derome skabe unikke boliger med høj kvalitet til lave lejepriser, siger projektchef Henrik Svahn, Deromegruppen.