ISH-messen atter et mekka for nyheder 0g trends

Tyskland og Tyrkiets kontroversielle spændte politiske forhold til hinanden var i mediernes fokus i sidste uge. Men også Frankfurt var i mediernes søgelys. Her var det dog fagpressen, der sammen med 200.100 andre besøgende fra hele verden kiggede indenfor på verdens største VVS-messe ISH. Tæt på 2.500 udstillere heraf de 1.593 udenlandske fra 61 lande (red. 30 danske), præsenterer her masser af news. Byggeeksport kiggede igen forbi og konstaterede at de danske virksomheder både med hensyn til news og standenes størrelse matcher også de største udenlandske.
Således Grundfos der fyldte næsten en hel hal, mens Rockwools var nøjes med lidt mindre. Danfoss med to stande, den ene med segmentet ”Heating” og den anden med ”Drives” (frekvensomformere). I sanitetsbranchen egen store hal, hvor design, kvalitet og kreativitet er eyecather matchede Pressalit matchede designmæssigt sanitetsbranchens største som Villeroy & Boch og Hans Grohe.

Nilan og Exodraft
Men også de mindre danske producenter som f.eks. varmepumpe– og ventilationsproducenter som Nilan og Exodraft gjorde sig stærkt bemærket med nyheder.
Nilan med store ventilations-varmepumpeanlæg til hospitaler, hvor inde-udeluftstrømme holdes helt adskilte. De første anlæg af i alt 56 er leveret til Aarhus Universitetshospital
Exodraft med et varmegenvindingsanlæg til store skorstene.