Britiske byggemesse Ecobuild ramt af lemmingeffekten

Lemmingeffekten hvor de største nationale og internationale firmaer fravælger Storbritanniens falmende byggemesse Ecobuild i  London, hvor temaet ellers er bæredygtighed, ramte atter og hårdere som en boomerang i sidste uge. Det gjaldt fald på ikke mindre end tre væsentlige parametre: Antal udstillere faldt fra over 600 til under 400 udstillere. Og det kunne tydeligt ses allerede ved indgangen til hallerne at de store og ellers dominerende stande fra internationale og nationale udstillere som f.eks. Kingspan og Andersen Windows & Doors, Jeld-Wen etc. manglende. Besøgstallet faldet fra 33.300 til omkring 25.000 vurderer Byggeeksport, der har besøgt Ecobuild siden dets start med nogle få hundrede udstillere i 2006 for at toppe i 2012 med 1.500 og 60.000 besøgende og 30 danske udstillere.
Og for første gang siden Ecobuilds start også uden danske udstillere med egen stand. Sidste år var eneste med egen stand vinduesproducenterne Velfac og Rationel Windows. Nu var der kun fællesstanden med den danske ambassades to Nordic Pavilion-fællesstande og  9 udstillere. Se side 2

Cool business
Byggeeksport har spurgt Velfacs’ adm. direktør Finn Jespersen om, hvorfor de ikke deltog, og er helt på linje med Rationels forklaring.

–  Evaluering og cool business årligt af udbyttet af deltagelsen på Ecobuild. De store firmaer deler deres erfaringer af udbyttet af deltagelsen på de forskellige britiske messer. Så Ecobuild kommer til at bevise, at de kan trække besøgende førend de store atter vender tilbage. Og tilføjer han, det er ikke fordi Velfac ikke deltager på udstillinger i UK. Rationel og Velfac udstiller på 17 messer.

Op ad bakke
Det bliver med disse kedelige kendsgerninger at Ecobuilds Brand Director igennem de sidste fem år og nu dets nye ejer Martin Hurn, kommer på hårdt og meget op ad bakke arbejde. Han annoncerede i forbindelse med overtagelsen, at Ecobuild skulle tilbage til rødderne, hvor den tidligere blev betegnet som verdens største indenfor bæredygtigt design, byggeri og miljø. Nu hedder det: ”Redefining Sustainability og Regeneration”.
For hvad gør kondicykler, bænke og grønne træer gøre i den store midtergang og stande med bl.a. massage, møbelinteriør og om naturens vilde dyr på en bæredygtig messe?
Hvor er Ecobuild
Ved ankomsten på stationen og helt frem til det megastore messecenter Excel blev de besøgende tidligere mødt af store bannere og anden info-skiltning om Ecobuild.
Denne gang ingen bannere eller info-skiltning om Ecobuild førend langt inde i centret? Til gengæld masser af info om andre udstillinger og man fornemmede også et lavt besøgstal.