Islandsk-dansk team vinder grønt boligbyggeri i Reykjavik

Bolig er en af ​​tidens vigtigste opgaver, men det store og nødvendige byggeri af boligbyggerier efterlader et dybt CO2-fodaftryk. Der er brug for nye grønne koncepter og løsninger, så Reykjaviks regionsudvalg gennemfører udviklingsprojekter, som en del af den grønne plan i master– og klimaplanen for Reykjavik, fremgår det af Reykjavik by’s site.

Green Housing of the Future. I relation hertil udbød byen en konkurrence, Green Housing of the Future, om udvikling af fem økovenlige byggerier lokaliseret på ligeså mange forskelligt beliggende grunde i Reykjavik. Hver grund med plads til 20-80 boliger, alle foruden øko-venligt også med et holistisk aspekt på bæredygtighed og fokus på æstetik, teknologi og brugervenlighed. Fem teams blev i sidste måned udvalgt til grundene, som byen nu vil forhandle med om udviklingen.

Frakkastigur 1, (ved havnefronten) danske Lendager Group i team med det nyligt opkøbte islandske S.AP Arkitekta, VSÓ Consulting og det lokale ejendomsselskab IDA Fasteignaþróunarfélag, som den tidligere miljøminister Björt Olafsdottír står i spidsen for.
Arnhildur fortæller til Byggeeksport, at hun har deltaget i flere konkurrencer sammen med Lendager  Group, men at dette er deres første vundne. Der er ikke lavet noget konkret forslag for Frakkastigur 1 endnu andet end den viste skitse.
På de fire andre grund følgende teams.
Veðurstofureit. Vesja Architecture, Arkibygg Arkitekta, Exa Nordic, Istak og The Living Core.
Völvufell 13-23. Team Vistbyggð, Efla og Arkís arkitekter.
Völvufell 43. Arkping Nordic, Efla, S8 og Pingvangr.
Arnarbakki 6. Alverk, Grima, Tendra og VSO Consulting.
Jurymedlem og kontorchef for lokalplaner i Reykjavik, Borghildur Sövey Sturludóttir siger om den udbudte konkurrence, at der er behov for ændringer.
Reykjavik by tager et fast skridt mod mere miljøvenlige mål, når det kommer til design, konstruktion og konstruktion. Det er vigtigt at betragte det byggede miljø som et kredsløb – hvor transport, organisering og boliger tænkes i en helhed – for mennesker. Det er en god start, men som samfund skal vi udvise mod og fremsynethed, når det kommer til det byggede miljø og æstetik.