Norske MAD Arkitekter vinder Tysklands højeste træhusbyggeri

Den berlinske developer UTB Projektmanagement GmbH. sammen med folk fra Berlins senat udpegede i sidste uge blandt 14 forslag et norsk fra MAD Arkitekter i team med norske Degree of Freedom, Vill Energi og tyske Wenzel + Wenzel og Brand+ foran 14 andre forslag.
Dette er et stort og internationalt gennembrud for MAD, siger MAD´s koncernchef Nicolai Riise og medstifter af MAD i 1997 i Berlin, der i dag ikke længere har kontor i Berlin.
           Vinderprojektet, opføres i en træhybrid-konstruktion og består af fire bygninger, hvor højeste, 29 etager med øverst tagterrasse, er fordelt på 98 meters højde i den berlinske bydel Kreuzberg. Bygningens samlede areal fordeler sig med 60 pct. boliger heraf en tredjedel forbeholdt Berlins boligselskaber, 25 pct. til forretninger, restaurant og kontorer og 15 pct. til social infrastruktur bl.a. en børnehave.
Endvidere lagt vægt på mindre p-plads til biler og mere plads til andre transportformer, delebils-ordning, opladere til el-biler, cykelgarage og værksted.
Projektet lever op til kravene i byens specielle WoHo-program ”Vertikale Mischung” og bliver er forbillede for andre højhusprojekter med boliger i Berlin.