Præsident Macron stopper BIG’s kontroversielle megaprojekt i Paris

Nyligt blev Bjarke Ingels tildelt den franske ridderorden. Men helt i kridthuset i Elyséepalæet er han ikke med  et megaprojekt, Europacity udenfor Paris. Et projekt med bl.a. shopping-mall og et stort fritidskompleks på et 80 hektar stort område vundet af  BIG i et internationalt team i 2013. Det var planlagt åbnet i 2027, men er blevet stoppet af præsident Macron, der ikke vil yde økonomisk støtte på 3,1 billioner euro, skriver franske medier bl.a. La Parisien i sidste uge.
”Emmanuel Macron a décidé de dire «stop» à ce méga projet contesté qui devait s’implanter à Gonesse, dans la banlieue nord de Paris”
Præsidenten mener, at projektet er forældet og ikke lever op til dagens krav. Men dog at Macron overvejede et alternativt større projekt end i Gonesse-trianglen.