München: Bau større end nogensinde – danske udstillerrekord

Den internationale byggemesse Bau i München afholdes hvert andet år, og sluttede nyligt. Større end nogensinde med to nye haller til nu 18. Og Alles Ausgebucht med 2.250 udstillere fra 45 lande og med masser af nyheder til de over 250.000 besøgende fra 150 lande. Udstillernes øjne er her rettet mod eksport, hvor 85.000 af de besøgende, altså hver tredje, kom fra andre lande end Tyskland.
Dansk udstillerekord
Byggeeksport har besøgt Bau hver gang siden 1991 og kunne på sin rundtur for første gang konstatere at  et rekordstort antal danske virksomheder har fået øje for Bau. Hele 26 virksomheder incl. deres udenlandske dattersel-skaber (se alle side 5) og 8 mere end i 2017.  Næsten det dobbelte antal virksomheder i forhold til det samlede antal fra Finland, Norge og Sverige.
Google Talk indtager Bau
Den teknologiske udvikling giver nu også udstillere og besøgende en hjælpende hånd med, når der opstår sprogproblemer. Alle kender Google-translate. Nu har Google udviklet en tolk til smartphones, Google Talk. Den anvendte en israelsk besøgende på Red Horse’s stand. Han talte kun hebraisk, fortalte eksportchef Lars Ulsøe, Red Horse, på standen til Byggeeksport. Google Talk er ikke perfekt, men bedre end slet ingen.
Red Horse nyhed. Red Horse, der producerer de oppustelige WinBags præsenterede en nyhed, der først senere kommer på det danske marked: Serieforbundne WinBags der kan udbygges så de kan bære større laster. En nyhed der snart kommer på det danske marked.
Danske teglsten til Australien
De danske teglstensproducenter mærker byggeboomet i Danmark, men også eksporten er boomende og endda til et så fjernt kontinent som Australien. Derfor var smilende brede, optimismen stor og tommelfingeren opad på de tre danske teglværkers stande: Randers Tegl, Egernsund Tegl og Petersen Tegl, som Byggeeksport besøgt. Alle har for alvor satset på øget eksport. Ikke som tidligere nogle få lande men virkeligt globalt. Og det var interessante eksporthistorier, de alle fortalte.
Blandt andet hos Petersen Tegl fortalte eksportchef Stig H. Sørensen, at efterspørgslen efter teglsten i England var så stor, at englænderne nu også importerer teglsten fra Indien. Det har han ikke tidligere oplevet. Randers Tegl og Egernsund Tegl berettede begge om, at de havde og skulle levere adskillige containere med teglsten til Australien.