Nordens største arkitekt– og ingeniørfirmaer

Den svenske rådgiverorganisation Svensk Teknik og Design (STD) årlige oversigt over Nordens største arkitekt– og ingeniørfirmaer, udarbejdet i samarbejde med sine søsterorganisationer, blev præsenteret i sidste uge i bl.a. Stockholm.
           Brancheoversigten, med overskriften ”Stærk branche under forandring af globalisering og digitalisering” er spændende læsning med ranglister over de 50 største arkitekt– og ingeniørfirmaer for hver af de nordiske lande: Og analyse af markedet i de enkelte lande, lønsomhed, kommentarer og interviews. Slutter med Europas– og verdens største koncernrådgivere.
Grænsen mellem rene arkitekt– og ingeniørfirmaer bliver mere og mere udvisket med de store ingeniørfirmaers opkøb af arkitektfirmaer. Seneste eksempel er Cowi’s opkøb af Arkitema, der sender Cowi direkte ind på arkitektlisten, hvor de ikke tidligere har figureret og endda ind på TOP-10 listen. Oversigten indeholder dog fortsat Nordens 50 største arkitektfirmaer, hvor Sweco med opkøbet af Årstiderne Arkitekter primo 2018 har distanceret Rambøll i toppen.
Brancheoversigten kan rekvireres/købes hos std.se og i Danmark hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører.