Euroconstruct: Festen er forbi, europæiske byggeboom slutter 2019

I fredags sluttede den 86. halvårlige Euroconstruct-konference i Paris om det europæiske byggemarkeds udvikling frem til 2021. Ikke mindst imødeset med spænding med Storbritanniens brexit i marts.
Der var ikke julegaver til byggebranchen, men derimod de 19 europæiske medlemslande førende institutters triste konklusion: Festen er forbi. Det europæiske byggeboom slutter 2019.
Herom skriver Danmarks repræsentant i Euroconstruct, seniorrådgiver Anders Bjerre, Institut for Fremtidsforskning, eksklusivt til Byggeeksport, og forklarer i det følgende nærmere.
Nybyggeriet steg ca. 7,5 pct. i de 19 Euroconstruct-lande (se tabel 2) i 2017. I 2018 er der med knap 4 pct. fortsat pæn udvikling i nybyggeriet – men snart skriver vi 2019, og der er væksten blot 1,3 pct., det vil sige nybyggeriet kommer til at vokse langsommere end den generelle økonomiske aktivitet i landene.
Læs resten af Anders Bjerres artikel i Byggeeksport. Eneste medie der følger og skriver om byggebranchens internationale aktiviteter og trends. Tegn et prøveabo. fra DKK 600.