Ecobuild ændrer koncept og navn til Futurebuild

Efter 15 år er det slut med den britiske byggemesse Ecobuild i  London. Det blev klart signaleret på sidste uges 3 dages Ecobuild-messe i London. Kort før Ecobuild-messen i 2017 blev denne overtaget af Ecobuild’s salgsdirektør Martin Hurn, der samtidigt havde stiftet selskabet Futurebuild Events Ltd.
Martin Hurn fortalte til Byggeeksport, at han godt var klar over, at efter flere års nedtur i antal udstillere og besøgende skal der kæmpes hårdt for at vende udviklingen. Men han er optimist og mente, at dette års Ecobuild viste, at denne var på vej og pegede bl.a. på, at Rockwool var vendt tilbage med en stor stand. Og med det nye opstrammet og mere fokuseret Futurebuild-koncept, med fortsat et miks af udstillere og et stort anlagt konferenceprogram, ser han frem til første års Futurebuild næste år –  også i ExCel.
Det nye koncept Futurebuild er som ordet siger rettet mod den fremtidige udvikling og trends omkring områderne: Offsite, Urban Infrastructure, Materials, Buildings, Interiors og Energy.
Nedturen fortsat
Byggeeksports redaktør, der har besøgt messen alle årene siden starten, kunne igen konstatere fald i antallet af udstillere fra omkring 400 til 350 og atter domineret af mindre stande. Antallet af besøgende endnu ikke opgjort, men Byggeeksport vurderer, at faldet er stoppet og bliver som sidste år 25.000 besøgende.
Danske udstillere
Antallet af danske udstillere var uændret 9 virksomheder. Rockwool var vendt tilbage med en stor selvstændig stand, og Salling Plast, med fittings til fjernvarmesektoren, deltog for første gang på den danske fællestand Nordic Pavilions på området for Heating Energy. Her deltog desuden fem andre danske virksomheder.
På en anden Nordic Pavilion-stand deltog Lacuna med sine foldedøre og Morsø Brændeovne. Endvidere en plancheudstilling med bl.a. flere af C.F. Møllers projekter i UK. Begge stande igen organiseret af den danske ambassade i London.

District Energy-standområdet lå bagerst i halområdet og firmaerne kommer næppe igen næste år selvom markedet for fjernvarme er stigende. Det fortæller salgschef Kim Stubbergaard Reese, Salling Plast, der selvom de deltog for første gang med fittings til fjernvarme og leverer til de store aktører, var han ikke tilfreds med antallet af besøgende. Han forklarede, at kunderne indenfor fjernvarme både kommunale og private forventer, at de kommer til dem. Det var også hans indtryk, at de øvrige udstillere incl. det store svenske Heat Neworks næppe heller deltager næste år.
På District Energy-området følgende danske virksomheder.
Isoplus, Ista Danmark, Kamstrup, KVM-Genvex, Logstor og Salling Plast