Europæisk byggeprognose 2017-2020: Non-residental byggeri

I sidste uges Byggeeksport (nr 41, 27. nov.) rapporterede Danmarks repræsentant i Euroconstruct, seniorforsker Anders Bjerre, Instituttet for Fremtidsforskning, fra Euroconstructs halvårlige konference om udviklingen i boligbyggeriet i 19 europæiske lande. Konklusionen her var aftagende vækst og at denne flader stærkt ud i 2020.

I denne uge skriver Anders Bjerre erhvervs- og offentligt byggeri.
– Man kunne så håbe på at det øvrige byggeri ville overtage rollen som vækstmotor. Det øvrige nybyggeri er godt 80 pct. af nybyggeriet af boliger, når man lægger alle kategorierne sammen – og har dermed tyngde til at trække udviklingen op i gear, indleder Anders Bjerre.
Prognosen er dog at ikke-boligbyggeriet (non-residential i Euroconstructs terminologi) vokser en lille smule langsommere end nyt boligbyggeri, men selvfølgelig er udviklingen ret forskellig i de enkelte lande, som vist i tabel 1.

Sundhedsbyggeri mest markant
Det mest markante skift i forhold til de foregående tre år er udsigten til stærk vækst i sundheds­byggeriet (primært hospitaler) i de kommende år. I de sidste år voksede dette især i de nordiske lande, men nu er der udsigt til en bredere funderet vækst på nogle af de større markeder, og det slår stærkere igennem målt i euro.
Hvis du vil læse hele artiklen og resten af denne uges Byggeeksport Mandag Morgen News, så kontakt Byggeeksport og få et godt tilbud på et abonnement. Tlf 2088 7080