Norske Bygg Reis Deg-messe tiltrak mange nye danske udstillere

Byggeriet boomer i Norge, og det afspejlede sig også positivt i sidste uges 4 dages på Norge største byggemesse Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Besøgstallet steg med godt 1.000 til 42.500 besøgende, der kunne vælge at gå rundt i de fuldt bookede haller og udearealer og besøge 562 udstillere, hvoraf de 40 var danske firmaer og næsten halvdelen nye udstillere.

For første gang var der nationale fællesstande fra Sverige og Finland, mens den danske fællesstand har været fast udstiller de sidste 25 gange.
Blandt de besøgende var Kronprins Haakon. Han kom dog ikke forbi den danske fællesstand, men det gjorde til gengæld den nytiltrådte ambassadør i Oslo, Jarl Frijs Madsen. Han ikke alene åbnede den danske fællesstand men bidrog  også selv med et indlæg om megatrends på  et seminar sammen med Hudevad Radiators, Modulex og H+ Arkitekter, der alle udstillede for første gang og for H+ Arkitekter endvidere deres første tiltag eksportmæssigt.
Overraskende mange nye

Den danske fællestand, organiseret af ambassade i Oslo og Center for Underleverandør, er for de fleste første skridt ind på det norske marked. I år for første gang var kun to af de 19 udstillere gengangere.

Nyt showroom ”House of Builders”
Ny udstiller med meget dansk islæt var det nyåbnede store norske showroom i Oslo ”House of Builders”, der på deres stand inviterede byggefolket med shuttlebus til showroomet. Det benyttede flere hundrede sig af heriblandt Byggeeksport. Her kunne de besøgende se i indbydende og flot designede rammer 11 virksomheders produkter heriblandt danske Randers Tegl, Lite og Svane Køkkenet.  Foruden den permanente udstilling bliver der i løbet af efteråret og vinteren afholdt en række temamøder for at tiltrække endnu flere besøgende.
House of Builders er initieret af den danske byggematerialeleverandør BMC, der igennem mange år har haft kontor i Oslo. Salgschef Knut Arne Ihle, BMC Norge, fortalte Byggeeksport, at det er første gang i Norge, at der var etableret et showroom for flere virksomheder, idet norske firmaer foretrækker at have deres eget showroom. Men interessen er så stor, at mange flere gerne vil udstille, hvorfor der allerede planlægges en udvidelse.