ÅF opkøbt britisk prisvindende lysdesignfirma

Den svenske rådgiverkoncern ÅF har med virkning fra 1. oktober opkøbt det prisvindende britiske, internationale lysdesignfirma Light Bureau i London. Opkøbet forklares med ÅF’s strategi om at vokse indenfor udvalgte nichesegmenter og øge antallet af internationale projekter.
Light Bureau med i dag 10 ansatte blev stiftet i 1999 og ejes af Paul Traynor og er specialiseret indenfor strategisk lysrådgivning, projektdesign og produktdesign har kontorer i London og i Oslo. IfølLight Bureau kontoradresse hos Various Arkitekter.
Light Bureau har projekter foruden i  Europa, Asien, Rusland og Mellemøsten og omsætter for ca 6 mio. SEK og bliver en del af ÅF Lighting, der bl.a. har kontor i  Danmark og senest åbnede kontor i Lugano i Schweiz i sidste måned.
– Opkøbet er et strategisk step i ÅF’s internationale ekspansion. Der er en global efterspørgsel på prisvindende lysdesignere og med adresse i London, får vi en naturlig platform store internationale projekter, siger koncernchef og vd Jonas Gustavsson,  ÅF.