Danske arkitekter vinder i Belgien og Letland

Atter sætter danske arkitekter deres arkitektonisk aftryk ved at vinde udenlandske konkurrencer. I dag den 7. dec. meddeler PLH Arkitekter at de har vundet en konkurrence i Letland.I går var det 3XN der meddelte at de havde vundet i Amsterdam.
Læs mere i en ekstraudgave af Byggeeksport på mandag den 12. dec.

PLH skriver, at de er blevet udnævnt som en af to vindere i den åbne internationale design konkurrence ’Rail Baltica’ udskrevet af The European Railroad Lines, Ltd. Formålet er at udvikle det centrale trafikknudepunkt omkring hovedbanegården i den lettiske hovedstad Riga og samtidig designe den nye Rail Baltica-jernbanebro over Daguna floden. Rail Baltica-projektet er en del af det europæiske transport netværk.

“Vi er utroligt glade og stolte over denne anerkendelse. Vores forslag leverer et sammenhængende og levende trafikknudepunkt, som forbinder byen og styrker Rigas identitet” siger Steen Enrico Andersen, partner hos PLH og ledende arkitekt på design-forslaget.

3XN vinder projekt med unik beliggenhed i Vallonien i Belgien.
Den nye bygning får en historisk og idyllisk beliggenhed ved sammenløbet af floderne Meuse og Sambre. Bygningen bliver nabo til en historisk romersk fæstning og ligger overfor det vallonske parlament i Namur i Belgien. Bygningen får en multifunktionel funktion og vil indbyde folk til at genopdage de historiske omgivelser.