Britiske Ecobuild-messe skrumper

Prognoserne for det engelske byggemarked ser forsat gode ud. Faktisk bedre både end det danske, svenske og norsked i 2016. Men det til trods er Storbritanniens største byggemesse, den årlige Ecobuild i ExCel-messecentret i London, der afholdes i denne uge, ramt af både svigtende besøgstal og antal udstillere (red.på 2. dagen af de tre messedage), konstaterer Byggeeksports redaktør Søren Westergaard, der har besøgt Ecobuild siden starten i 2004.

Ecobuild kæmper hårdt for at bevare dets status som den største, men det bakkes ikke op af de store britiske og internationale aktører som bl.a.  Saint Gobains store kendte brands som Isover, Britisk Gypsom og Weber,  Ytongs brands Xella, Hebel,Icopal, Cembrit, Andersson Windows, H+H International, Velux, Blücher, norske Nordan,  Jeld-Wen med bl.a. Swedoor.
Nordiske fællesstand
Og uden massiv opbakning af britiske Kingspan og en fortsat stor deltagelse af kinesiske virksomheder vil betegnelsen mere korrekt være en regional messe.
Dette afspejlede sig også i den nordiske fællesstand Nordic Pavillon med ikke blot færre svenske og danske virksomheder,men også i en så skrabet udgave standdesignmæssigt som Byggeeksport aldrig tidligere har set. Flere virksomheder deltog blot med en poster.
Antallet af danske udstillere på selvstændige stande er det laveste nogensinde med blot Velfac og Rationel.
Herudover var messearealet indskrænket til blot den ene halvdel af det kæmpemæssige ExCel-center, der langt fra var fyldt op. – Læs mere i Byggeeksport på mandag