Arkitema og Wästbygg vinder igen nyt svensk boligprojekt

Arkitema Architects svenske tegnestue og et af Sveriges største bygge– og projektudviklingsfirmaer Wästbygg AB med kontorer bl.a. i Varberg har atter vundet et svensk boligprojekt. Denne gang sammen med bygherren, ejendomsselskabet Maleryd Fastigheter i Varberg, hvor kommunen havde udbudt en konkurrence om bebyggelse af en 4.500 m2 stor grund Mandarinen 2 i bydelen Lilla Träslöv.

Varberg kommune har en vision om i 2025 at blive vestkystens kreative midtpunkt, hvilket også afspejlede sig i konkurrenceoplægge. Visionsplanernes tre aspekter om økologisk, social og økonomisk bæredygtighed indgik og projektet skulle være en inspirationskilde for fremtidige byggeprojekter. Endvidere opfylde de svenske certificeringskrav SGBC, sølv eller tilsvarende.

Arkitemas forslag omhandler et projekt med 63 lejeboliger fordelt på tre punkthuse. Punkthusene bliver fire en halv etage høje og med tagterrasser, der kan anvendes af alle beboerne. I gården en fællesbygning med vaskeri, køkken og bibliotek samt et drivhus og et fælles cykelværksted.

Bygningerne tilsluttes fjernvarmen men en del af lejlighedernes bliver forsynet med el via solceller fra taget. Byggeriet forventes indledt i foråret 2017 og indflytningsklare i efteråret 2018