To forskere imødegår myterne om klimaet

Regeringer, politikere, medier og selvudnævnte klimaforskere med FNs klimapanel, IPPC, i spidsen er enige om, at klimaforandringerne er den menneskabte CO2-udledning. Men nyligt er der udkommet et par bøger af en US-forsker Steven Koonin og danske professor Johannes Krüger, der vover at gå imod ”hysteriet”.
           Stop klimahysteriet. Der er ikke forskningsmæssigt belæg for det, siger en USAs mest fremtrædende forskere, Steven Koonin i et interview til Weekendavisen i forrige uge. Det skete i forbindelse med hans udgivelse af bogen ”Unsettled – What climate science tells udm what it doesn´t and why it matters” –  netop før FN’s klimapanel i næste måned offentliggør deres sjette vurdering af klimaudviklingen siden 1990.

Herhjemme er den danske professor Johannes Krüger også kritisk overfor denne konsensus og  for fire år siden skrev bogen ”Klimamyten – Et opgør med tidens panik”. Heri kortlægger han de mange fejlagtige antagelser om klimaet. Den fik han mange kritiske hug for og blandet af en klimaforsker, Sebastian Merrild, der sidder i FN’s klimapanel, der mente, at medierne ikke skulle viderebringe sådanne holdninger. 
Udfordrer atter. Men nu har Johannes Krüger atter vovet pelsen, og har skrevet en ny bog, der følger op på den første med titlen ”32 myter om klimaet du ikke skal hoppe på”

I søndagens udgave af Jyllands-Posten anmeldes bogen af forfatter og blogger Mikael Jalving under overskriften ”Her afsløres 32 klimamyter, mens medier, politikere og organisationer vender blikket bort”. Ingen, der er noget ved musikken, skal nyde noget af at udfordre den gravkammeragtige konsensus om Jordens snarlige undergang.
Selv om de fleste kulturer har en forkærlighed for konsensus, har enigheden på klimaområdet vist sig at have uheldige konsekvenser. En af dem er det politiske narrespil, hvormed ”politikerne opstiller alle mulige mål og ignorerer de tekniske og økonomiske realiteter”. Hvorvidt alle de benævnte myter om den globale opvarmning, dens konsekvenser og FN’s klimapanel, vitterlig er myter, lader til at stå i kø i Krügers saglige fremstilling, skriver Michael Jalving.