Svensk byggemarkedskæde går imod trenden med egne varemærker

Flere og flere detail– supermarkedskæder og i byggeriet vælger at sælge ellers kendte brands som eget mærkevare. Men nu går den svenske byggemarkedskæde Woody Bygghandel med over 100 byggemarkeder med 49 ejere fordelt over hele Sverige imod trenden, meddelte i Woody Bygghandel i sidste uge.
           I stedet for at markedsføre ”legotilvirkede” produkter under eget mærke, har vi nu besluttet kun at satse på velkendte eksterne varemærker.
Vi skal ikke være en konkurrent til vore leverandører. I stedet kommer vi helt og holdent til at fokusere på at være en stærkest mulig samarbejdspartner til disse, siger Woodys indkøbschef  Marie Thelin.
De kræfter som vi skulle bruge til at opbygge og markedsføre et sortiment med egne mærkevarer, kan vi nu lægge på at udvikle den fælles forretning med vore udvalgte leverandører i hver kategori. Det giver en win-win situation for begge parter!
Woodys vd Peter Sjödahl fremhæver, at det ikke at sælge egne mærkevarer også indebærer en satsning på lokale producenter, som giver os alle en bæredygtig udvikling.
Woody vælger at prioritere leverandører og varemærker som fokuserer på høj kvalitet, miljøbevidst, leverandørsikkerhed og innovativ udvikling. Vi målretter også mod en bevidst kundegruppe, hvor kvalitet i sidste ende normalt opvejer prisen. Denne prioritet er vigtig for industrien  for at de kan bevæge sig både i en miljømæssig og social bæredygtig retning.
Blandt varemærkerne, brands, er bl.a. NorDan, Dolle, H+H, Swedoor, SP Fönster, BMI Monier, Randers Tegl, Lindab og LIP.