C.F. Møller vinder atter stort byggeri i Berlin

I sidste måned vandt C.F. Møller Architects konkurrencen om at designe den tyske storbank Berlin Hyp’s nye hovedkontor i Berlin. Nu er afgørelsen fra ultimo 2019 mellem de to ”vindere” CFM og tyske JSWD Architekten om en 50.000 2 stor udbygning af det tyske Bundesministerium für Umwelt. Naturschutz und nukleare Sicherheit (BMU) i Berlin Mitte fundet. Et af kravene var det skulle være en 0-energibygning, og det var to meget forskellige forslag de to arkitektfirmaer dystede om.
BMU valgte CFM’s forslag i samarbejde med de tyske rådgivere Transsolar og HHP Brandschutz (red. ”Next Generation Fire Engineering”) med en træhusbyggeri,  natursten, solceller integreret i facaden og fokus på dagslys og grønne fællesarealer. Og næsten ingen mekanisk ventilation.
JSWD’s forslag var baseret på en betonkonstruktion og anvendelse af genbrugsbeton.