Norges største privatejet børnehavegruppe solgt

Der er omkring 6.000 børnehaver i Norge heraf er halvdelen private. Nu har landets største, privatejet Læringsverkstedet solgt 138 af deres portefølje på over 300 børnehaver, til den svenske børsnoteret Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SSB) for 4,2 mia. NOK, meddelte SSB i sidste uge.  I handlen indgår at Læringsverkstedet bliver medejere i SSB, samt at parterne indleder et langsigtet samarbejde, hvor SSB skal støtte Læringsvekstedets ekspansion i hele Norden.
Læringsverkstedet AS er stiftet i 2003 af ægteparret Randi Sundby, 51 år, og Hans Jacob Sundby, 55 år. De er begge pædagoger, henholdsvis lektor i specialpædagogik og cand. mag. i pædagogik. De ejer og udvikler børnehaver og ejer i Sverige 72 børnehaver, 4 i Riga og 2 i Dubai. Målet for de to ejere er at drive Europas bedste børnehaver, skriver den norske avis VG.
SSB er stiftet i 2016 af vd Ilija Batljan, der kommenterer, at opkøbet og samarbejdet med Læringsverkstedet kommer til at genere yderligere i investeringsmuligheder for at bidrage til en stærk social infrastruktur i hele Norden.

Læringsverkstedet AS’s regnskaber viser stigende omsætning til 2,5 mia.  NOK i 2019. Resultatet før skat faldende fra rekordåret 2017 på 105 mio. til 57, 2 mio. NOK i 2019.