Tyske Bau-messe 2021 også ramt af Corona-afbud

Usikkerheden og frygten for Corona-pandemien ramte stort set alle bygge– og ejendomsmesser i første halvår med aflysninger. En tendens der også tegner sig for 2.halvår, fremgår det af Byggeeksports internationale messeoversigt. Men i sidste uge tegner der sig nu også en tendens til at Corona-frygten også rammer 2021 og der med er en ond spiral ved udvikle sig. I hvert fald for årets første store, internationale byggemesse i januar, Bau i München. I 2019 over 250.000 besøgende og 2.200 udstillere. Men sådan bliver det ikke til januar 2021.
For de sidste par måneder har flere store internationale udstillere sagt fra Xella, BMI Group, Schüco, Jansen Steel System. I sidste uge afbud fra Novoferm, én af Europas største producenter af bl.a. døre og garageporte og danske Velux, hvor én af Velux’s største tyske konkurrent Roto allerede havde meldt fra.
For Velux’s vedkommende er deltagelsen på Bau årets største og vigtigste udstilling. Velux Deutschlands GF’er siger om deres afbud.
 – Niemals hätten wir gedacht, einmal vor so einer Entscheidung zu stehen und die Teilnahme auszusetzen“, erklärt Jacob Madsen, GF’er Velux Deutschland.