Ny placering af Nobel Center og ny arkitekt skal findes

Nu er der fundet en ny placering til det milliarddyre nye Nobel Center, og der skal også findes en ny arkitekt, meddeler Nobel Stiftelsen og Stockholm Stad.
           Det blev et Nej til placeringen ved Blasieholmen, men nu er der blevet enighed om, at det nye Nobel Center skal bygges langs med Stadsgårdskajen ved Slussen, – én af byens mest centrale trafikale knudepunkter, der har været under udvikling og ombygning i flere år.
Her kobler og tydeliggøres yderligere et af verdens stærkeste varemærker med et at verdens mest innovative byer. Nobel Centers nye placering bliver yderligere et vigtigt skridt i at ændre Slussen fra et trafikalt knudepunkt til en mødeplads for alle stockholmere,  kommenterer Joakim Larsson Stadsbyggnadsborgarråd.
Ny arkitekt
Men der skal også findes en ny arkitekt.  Det fremgår af den fælles pressemeddelelse, at der nu iværksættes en proces for at finde en arkitekt, der forklares med, at en ny bygning skal designes og tilpasses de eksisterende forhold og dets omliggende miljø. Byggestart er sat til 2025-2026.
Det tidligere kontroversielle vundne forslag med messingbeklædt facade tegnet af David Chipperfield blev bl.a. kritiseret af den svenske konge.