Kinesiske developer Shimao Property corona-ramt

Coronaens økonomiske konsekvenser afspejler sig også i den kinesiske Hong Kongs  developers Shimao Property Groups seneste månedsrapport offentliggjort den 7. februar for januar. Den står i skærende kontrast til december-udgavens tal, der viser vækst på 54 pct. til 32,2 mia. RMB og med positive ledelseskommentarer som historisk højt.
           Men januar-tallene er med helt andre kommentarer for udviklingen af salget med et fald på 11 pct. til 10,2 mia. RMB i forhold til januar 2018. Faldet forklares med coronasmittens konsekvenser i Hubei– og  Wuhan og det tidlige kinesiske Nytår. Endvidere at alle regionale kontorer ikke skal foretage grundkøb, hvis ikke der kan bibeholdes et positivt cashflow.
Herudover har Shimao Property den 26.januar doneret 30 mio. HKD til kampen mod corona-smitten i Wuhan samt doneret 180.000 ansigtsmasker til Hong Kong og Fujian. Alle gruppens kontorer i Kina vil i den aktuelle situation fortsætte via cloud-konferencer.
De ansatte står sammen og arbejder for at  Shimao Group og landet kommer igennem epidemien, skriver ledelsen.