Saint Gobain sælger tysk forretning til Stark Group

Den danske US-ejet byggemarkedskæde Stark Group meddelte i sidste uge, at de har opkøbt den franske byggekoncern Saint Gobains forretning Saint Gobain Distribution Deutschland (SGBDD) for 335 mio. euro. Opkøbet skal godkendes af de relevante myndigheder, hvilket forventes at ske i andet halvår 2019.
Det er Stark Groups andet udenlandske opkøb siden US-kapitalfonden Lone Star for et milliardbeløb opkøbte Stark Group i efteråret 2017. Det første var den svenske byggecenterkæde, familieejet Bygg-Ole i Stockholm med 16 centre.
Dobling
Med det nye og seneste opkøb dobles Stark Groups omsætning til 32 mia. kroner og ligeledes dobles antallet af medarbejdere til 10.000 fordelt i seks lande heriblandt Danmark.
Opkøbet betegnes af Stark Groups adm. direktør Søren P. Olesen som historisk med at træde ind på Europas største marked for byggematerialer. Her er Saint Gobain én af de største for salg og distribution af byggematerialer.
Stark Group ejer foruden i Danmark og Grønland, i Sverige Beijer Byggmaterial, Stark Suomi i Finland og Neumann Bygg i Norge.