Fond baner vejen for fremtidens fjernvarme og milliardeksport

Dansk fjernvarme er verdenskendt og industri– og rådgiverbranchen har forstået eksportmæssigt at høste heraf i mange år og med en stigende milliardomsætning. En omsætning, efter en nedjustering sidste år, skønnes at nå 15 mia. kroner i 2025 og skabe tusindvis af nye jobs.
           Sidste år lød eksporten på 6,77 mia. kroner efter en stigning på 0,8 procent mod at den de sidste fem år var steget samlet med 8 pct. Men nu er det slut, skrev det danske netmedie Finans i sidste uge baseret på fjernvarmebranchens egne tal under overskriften  ”Dansk varmeeventyr i udlandet er slut”. Dette forklarer brancheorganisationen med at stor usikkerhed har præget branchens rammevilkår.
Nye væksthåb. Men i sidste uge fik branchen nye væksthåb fra Innovationsfonden, der i en pressemeddelelse under overskriften meddelte ”Investering fra Innovationsfonden baner vejen for fremtidens fjernvarme og dansk milliardeksport”.
– Læs mere i Byggeeksports udgave den 20. maj.