Danmark en guldgrube for varmemålerfirmaer

Måling og udarbejdelse af forbrugsregnskaber for varme i Danmark har i årevis været en lukrativ, guldrandet forretning for de tre største målerfirmaer, der indtil i sommers har siddet på over 90 pct. af markedet, Brunata, Ista og Techem, mens Minol A/S har haft stort set “resten”.
Efter tyske Minol-Zenner-Gruppes opkøb i sommers af eneste danske, Brunata er de tre nu totaldominerende sammen med de to tyske Ista og Techem. Brunata har oplyst markedsandelene til Byggeeksport og mener Ista er størst med 40 pct, efterfulgt af Brunata-Minol med 34 pct. og Techem resten.
Ekstremt overskud
Ista’s ekstreme resultat før skat på næsten 140 mio. kroner eller over halvdelen af omsætningen i 2017 understreger blot det guldgrubbeagtige. Også Techem og Brunata følger godt med to-cifrede millionresultater før skat, som det fremgår af tabellen. Det viser selskabernes regnskaber, som Byggeeksport har kigget i.
Vil du læse hele artiklen findes denne i Byggeeksports seneste udgave, nr. 40 den 19. november, så kontakt Byggeeksport