Estiske Klarvinduer ind på det danske marked

Dagens udgave af Byggeeksport Mandag Morgen News indeholder bl.a. denne historie

Den estiske producent af vinduer og døre i træ og træ/alu samt vindueselementer til udestuer Klarvinduer OÛ etablerede i 2015 en dansk filial Klarvinduer OÛ for at få del i den stigende nethandel. Nu er der etableret et kontor i Herning og 1. marts blev salgs– og landechef Jens Bo Nielsen ansat som leder af filialen, der fra 1. maj tæller tre ansatte i Herning samt to ansatte på kontoret i København.
Jens Bo Nielsen, 52 år, har 30 års erfaring fra vinduesbranchen –  også med opstart af vinduesfirmaer. Han kommer senest fra en stilling som produktchef hos Inwido Danmark.
Klarvinduer og Barrus
Om Klarvinduer fortæller Jens Bo Nielsen til Byggeeksport, at Klarvinduer er etableret i 2014 af Janar Tammjärv, der har egen fabrik i Estland. Her produceres dansk designet vinduer i træ og træ-alu i kernetræ fra estisk fyr. Foreløbigt kun til det danske marked hvor salget i løbet af i år vil blive understøttet af et showroom i Herning. Vinduerne kommer med skib fra Tallin til Fredericia to gange ugentligt, hvor en dansk distributør leverer til slutbrugere og tømrermestre i hele Danmark.
Janar Tammjärv er ret godt kendt på og med det danske marked, idet han har været partner og CEO i 12 år i det estiske savværk Barrus. Dette har igennem flere år eksporteret fingerskåret og lamineret træ til bl.a. hele Norden – også til danske vinduesproducenter. Barrus er FSC-certificeret og medlem af Dansk Vindues Certificering