Svensk pilotprojekt: Hotel og lejligheder til cykelfolket

Hotel– og boligbyggerier uden p-pladser til biler er – utænkeligt. Men det er ikke desto mindre, hvad et nyligt opført pilotprojekt er i Västra Hamnen i Malmø: En kombineret 8 etagers ejendom indeholdende hotel med 31 værelser og 55 lejligheder og tagterrasse med orangeri og solceller dedikeret til det cyklende folk kaldet Ohboy.
Ohboy er åbnet i sommers  og er nu også nomineret til Årets Bygg i Sverige.
Bag Ohboy står bygherren Cord Siegel og hans arkitektfirma Hauschild+ Siegel som bl.a. også har bygget i Hamburg hvor bæredygtig livsstil også er i fokus.
Ifølge det svenske site  Byggidustrins interview med Cord Siegel har byen gjort en undtagelse med kravet om et bestemt antal p-pladser til bile, for i steder at lade det være et pilotprojekt for bilfrit boligbyggeri. Dermed blev der frigjort penge fra anlæg af p-pladser.
Der er naturligvis kræset for cyklisterne med cykelpumper, vask, leje forskellige specialcykler, el-drevet cykeltaxi, transportcykler,  cykler der kan transportere op til 6 børn og cykelgarage.
Endvidere er hver lejlighed er udstyret med cykleophæng både ved døren og indenfor. Elevatoren er ekstra bred for cyklerne.