Cowi Norge fritstillet adm. direktør – ny søges

I sidste uge meddelte Cowi Norge overraskende, at de har fritstillet deres adm. direktør Terje Bygland Nikolaisen og straks indledt en søgning efter en ny. Som midlertidig afløser er indsat divisionsdirektør Egil Bøckmann i nært samarbejde med Cowi-gruppens COO Rasmus Ødum. Terje Bygland Nicolaisen har siddet i chefstolen siden foråret 2010.
Fritstillelsen begrundes med, at Cowi har vækstambitioner i Norge. Cowi har haft vækst i 2016 men det har været krævende at opnå den forventede lønsomhed. Et nyt blik og fornyet inspiration kan løfte Cowi yderligere i et spændende marked. Skal dette nås, må vi opretholde den stærke position indenfor komplekse funktionsbyggerier og infrastruktur. Yderligere ved vi, at der kommer mange spændende projekter af væsentlig størrelse, og Cowi skal have sin del af disse, skriver Cowi.
Byggeeksport har kigget i det norske virksomhedsregister og heraf fremgår det, at Cowi’s omsætning er steget hvert år fra 1 mia. i 2011 til 1,6 mia. norske kroner i 2016. Men resultatet før skat faldet fra 73,5 mio. og en kort opblomstring til  108, 4 mio. i 2014 men faldet de næste to år til 31,6 mio. norske kroner i 2016. Til sammenligning har Rambøll Norge AS øget både omsætning og driftsresultat i samme periode fra 1,2 mia. i 2011 til 1,5 mia. i 2016 og driftsresultatet 42,9 mio. i 2011 til 93,4  mio. norske kroner i 2016.