MT Højgaard lukket norsk kontor efter tre-cifret milliontab

Forventningerne og udmeldingerne om de første store millionordrer lyder godt og lovende, når firmaerne melder om deres succesrige start på et udenlandsk marked. Men når først regnskabet skal gøres op kan regnskabet vise et noget andet billede.
Det gælder også for MT Højgaard—koncernens aktiviteter på det norske marked, hvor dette negative billede ikke fremgår af koncernregnskaberne. Det startede ellers fint i 2011 med brobyggeri og bolig-erhvervsbyggeri og senest ultimo 2014 udmelding om fortsat store muligheder for vækst og en forventning om dobling af antallet af ansatte de kommende år til omkring 50 ansatte. Men nu er kontoret lukket, oplyser MTH til Byggeeksport.
Regnskaberne for de norsk registrerede selskaber viser siden 2011 et samlet minus på 510 mio. norske kroner. –Læs mere i Byggeeksport på mandag de 5. dec.