Rambøll-team studie: Hyperloop One mellem Sverige og Finland

Den finsk-svenske gruppe FS Links har Hyperloop One-planer om at skabe en fast forbindelse mellem Sverige og Finland. Partnerne i FS Links er bl.a. Rambøll Sverige, KPGM Sverige og advokatfirmaet Setterwalls, og de har i foråret lavet et feasibility-studie om en mulig Hyperloop One–forbindelse fra Helsinki over Åland til Stockholm.
På Almedalveckan (red. pendant til Folkemødet) i juli blev konklusionen præsenteret. Selvom prisen for den 500 km lange strækning vurderes til 19 mia. euro, er der på indtægtssiden et stærkt økonomisk potentiale med skabelsen af en ny nordisk superregion med en rejsetid på  28 minutter mellem de to hovedstæder. Det vil spare 321 mio. euro i rejsetid. Antallet af rejsende er sat til 43 mio. årligt med en billetpris på blot 25 euro.
Men allerede projektets første fase kan realiseres om 6 år til den finske by Salo, 115 km vest for Helsinki. Hyperloop One har underskrevet et ”letter of intend” om, at de vil opføre et udviklingscenter i Salo, skrev det finske site ” goodnewsfinland” i forrige måned.
Tidligere i denne måned afholdt Rambøll Sverige et seminar i den svenske Riksdag om Hyperloop One-projektet med deltagelse af bl.a. flere svenske politikere og Hyperloop One’s vd Rob Lloyd. Her fortalte Salo’s stadsarkitekt Jarmo Heino, at de har indledt en undersøgelse om at bygge et testanlæg mellem Salo og Åbo, som Rambøll også er involveret i.