Dansk arkitekt tegner boliger til 800 flygtninge i Berlin

Frem til år 2017 skal Berlin skaffe 23.000 boliger til 120.000 flygtninge med et gennemsnitlig areal på 80 m2 svarende til 15 m2 pr. person. Det fremgår af en rapport fra den tyske ejendomsmæglerkæde Aengevelt.  Berlin har Tysklands største flygtningelandsby med 2.000 flygtninge i såkaldte Tempohomes (containerlandsbyer) på den tidligere lufthavn Tempelhof.
Berlins Senat udpegede sidste år 52 områder til flygtningeboliger, såkaldte Tempohomes eller MUF, Modularen Unterkünften, containerboliger. Det er ikke alle projekter der
Den danske men tyskboende arkitekt Henrik Stæhr, Stæhr Architekten i  Berlin, er også involveret i flygtningeboliger. Et projekt til 800 flygtninge omfattende 175 boliger i tre etager samt kontorer til administration, undervisning og børnehave i Neukølln med Land Berlin som lejer, fortæller han til Byggeeksport på ejendomsmessen ExpoReal i München.
Læs mere om projektet i dagens udgave af Byggeeksport.