Sydneys operahus renoveres for et milliardbeløb – Jan Utzons rolle

Nu skulle det stå fast at, Sydneys verdensberømte operahus, tegnet af Jørn Utzon og senere færdiggjort sammen med sønnen Jan Utzon, 72 år, der åbnede i 1973 skal renoveres for et milliardbeløb. Det meddeler regeringen for området, der støtter renoveringen med 202 mio. australske dollars.
Det var faktisk planen allerede for syv år siden, men da valgte regeringen at prioritere anderledes.
Jan Utzon har fortsat en finger med i renoveringen, idet han sidder i Sydney Opera House Eminent Architects Panel, der har rådgivet omkring renoveringen, oplyser Sydney Opera House til Byggeeksport, der også oplyser, at til at forestå renoveringen er udpeget tre australske arkitektfirmaer. – Læs mere herom i Byggeeksport Mandag Morgen News på mandag.