WSP overtaget britiske Sweett Group

En af Top 3-verdens største ingeniørfirmaer canadisk-amerikanske WSP-Parsons Brinckerhoff meddelte i onsdags, at de var nået til enighed med det britiske, børsnoteret men gældsplaget ingeniørfirma Sweett Group plc med omkring 600 ansatte i London om en overtagelse. Det skete med et bud på 24 millioner britiske pund. Det fik straks Sweet Groups aktien til at stige med 46 procent, skriver britiske medier.
WSP forklarer om overtagelsen, at denne følger strategiske ambitioner om at blive en førende global udbyder indenfor projektledelse.
Overtagelsen af Sweett Group sker efter en noget turbulent tid for det gældsplaget selskab, hvor seneste regnskab viste minus 1,1 mio. GBP før skat, og i februar blev dømt til at betale en bøde på 1,4 mio. pund og fik konfiskeret over 0,8 mio. pund for bestikkelse og korruption i United Arab Emirates. I oktober frasolgte Sweett dets asiatisk og indiske selskab til Currie & Brown for at nedbringe gælden.
WSP i Danmark. Som oplyst i Byggeeksport i februar er WSP etableret med en filial i København med 35 ansatte