Ecobuild i en dårlig spiral

Under afvikling, mener danske Rationel Vinduer adm. direktør Thomas Tvedegaard Larsen. Han siger til Byggeeksport på deres stand, at han tror deres deltagelse kører på sidste vers.
– Der er væsentlig færre besøgende. Messen bliver mindre og mindre, idet kun den ene halvdel af messen  er i brug. Man kan også se, at den bærer præg af at være under afvikling, idet der mange steder ikke er stande.

Antallet af udstillere faldt fra omkring 800 til rekordlave 650 udstillere heraf 8 danske (på egne selvstændige stande kun Velfac og Rationel) mod rekordhøje 28 danske virksomheder i 2015! Antallet af besøgende faldt også med 10.000 til 30.000 besøgende, skønner Byggeeksport. Altså omkring samme antal besøgende som danske Byggeri! I Ecobuilds rekordår 2011 var antallet af udstillere 1.500.

Kæmper hårdt
Ecobuild kæmper hårdt for at bevare dets status som Storbritanniens største, hvilket bl.a. atter kunne ses af, at der nu kun var udstillere i den ene af de to store haller adskilt af mellemgangen og endda ikke fyldt op. Og igen med en stor dominans af små stande på 9 m2 og derunder og værre, at flere og flere af de store britiske og internationale aktører ikke længere bakker Ecobuild op.
Det gælder bl.a. Saint Gobains store kendte brands som Isover, Britisk Gypsom og Weber,  Ytongs brands Xella og Hebel, Icopal, Cembrit, Andersson Windows, H+H International, Velux, Blücher, norske Nordan,  Jeld-Wen med bl.a. Swedoor.
Uden massiv opbakning af britiske Kingspan og en fortsat stor deltagelse af kinesiske virksomheder vil betegnelsen mere korrekt være en regional messe.