Revolution: Cementbaseret komposit skaber elektricitet 

Cementproduktion er blandt de byggematerialer der udleder mest CO2 og cementindustrien arbejder hårdt på at reducere energiforbruget. Men måske kan denne og byggebranchen ånde lettet op, idet sydkoreanske ingeniører og forskere fra Incheon National University, Kyung Hee og Korea University har udviklet en cementbaseret ledende komposit med kulfibre, der også kan fungere som en triboelektrisk nanogenerator, der kan ”høste” energiudladningen. (triboelektricitet statisk elektricet, når to legemer gnides mod hinanden)  fra menneskelige bevægelser på gulve, og vind og regndråber, der rammer dem.

Offentliggørelsen skete i forrige uge under overskriften ”Cement-Based Energy Material for Building Net Zero Energy Structures”  í Incheon National Universits magasin  Nano Energy og Building Digital.

Den cementbaseret komposit kan anvendes i beton til at lave strukturer, der genererer og lagrer elektricitet induceret via kontakt mellem materialer. Dette kan bruges til i byggeri, der kan ”høste” energi fra menneskelig bevægelser i bl.a. gulve.
Som et trylleslag vil den cementbaseret komposit omdanne strukturer til strømkilder og løse problemet med at byggeriet bruger 40 procent af verdens energi til strøm.
Og byggearbejdere behøver ikke bekymre sig om at få elektriske stød.
For tests har vist, at én procent volumen af ​​de ledende kulfibre i en cementblanding var nok til at give cementen de ønskede elektriske egenskaber uden at kompromittere den strukturelle ydeevne. Og den genererede strøm var langt lavere end det maksimalt tilladte niveau for den menneskelige krop.

Om udviklingen forklarer prof. Seung Jung Lee, at de ønskede at udvikle et strukturelt energimateriale, der kunne bruges til at bygge netto-nul energistrukturer, der bruger og producerer deres egen elektricitet. Da cement er et uundværligt byggemateriale, besluttede de at bruge det med ledende fyldstoffer, som det ledende kerneelement i deres CBC-TENG-system (Cementbaseret  conductive composite-Triboelectric nanogenerator)
Our ultimate goal was to develop materials that made the lives of people better and did not need any extra energy to save the planet. And we expect that the findings from this study can be used to expand the applicability of CBC as an all-in-one energy material for net-zero energy structures, kommenterede prof. Lee, og tilføjede. Seems like a jolting start to a brighter and greener tomorrow,
Andre egenskaber. Materialet kan også bruges til at designe selvfølende systemer, der overvåger den strukturelle sundhed og forudsiger den resterende levetid for betonkonstruktioner uden ekstern strøm.